Klachten

Sportblessures?

Bewegen is gezond en kan de kans op lichamelijke klachten verminderen. Toch kan er een overbelasting op de loer liggen wanneer er bijvoorbeeld niet genoeg regelmaat in het sporten zit. Spieren en gewrichten zijn dan onvoldoende gewend aan de belasting.

Zowel bij de professionele als de amateur sporter moet het lichaam optimaal functioneren om sportblessures te voorkomen. Kracht, coördinatie, lenigheid en behendigheid zijn erg belangrijk voor de sporter. De chiropractor is uitermate goed in staat om zwakke plekken in uw bewegingsapparaat te ontdekken en te behandelen. Hierdoor kunnen zelfs sportprestaties verbeteren. 

Een sportblessure kan ervoor zorgen dat het plezier in het sporten minder wordt en dat is goed te voorkomen. Wanneer u sport gerelateerde pijnklachten ervaart kan uw chiropractor helpen. Door uitgebreid onderzoek is het belangrijk te ontdekken wat de oorzaak van de klachten is. Naast het corrigeren van gewrichten en het behandelen van spieren kan het ook zijn dat uw chiropractor u adviseren over uw houding tijdens het sporten of aanvullende oefeningen geeft.