Behandeling

Behandeltechnieken

Een bekende techniek is de manipulatietechniek. Hierbij wordt een snelle, gecontroleerde rekbeweging uitgevoerd op een gewricht met als doel de beweeglijkheid van dat gewricht te herstellen. Hierbij ontstaan hele kleine gasbelletjes in het gewricht, waardoor u soms een ‘krakje’ kunt horen. Hoewel deze over deze manipulatietechnieken vaak gesproken wordt, is dit slechts één van vele technieken uit de gereedschapskist van de chiropractor. Uw chiropractor werkt ook met spieren, bindweefsels en schedeltechnieken, en tevens kan triggerpointtherapie of taping worden toegepast. 

Naast specifieke chiropractische behandeling kan met u worden gesproken over preventie van uw klachten in de vorm van advies over ergonomie, houding, stressreductie, sport en bewegen, voeding en oefeningen. 

 

Activator 

Dit instrument biedt in bepaalde gevallen een alternatief voor de handmatige correctie techniek. Met een zeer lichte druk maar juist hoge snelheid kan hiermee een correctie uitgevoerd worden. Door de relatief lichte is deze techniek ook geschikt voor bijvoorbeeld kinderen of ouderen. Ook deze techniek is vrijwel pijnloos.

 

Spier technieken 

Op verschillende manieren wordt hiermee doorbloeding van spieren verbeterd. Dit kan doormiddel van active release technieken, triggerpoint therapie en dryneedling. Spieren zullen hierdoor verlengen en meer ontspannen zijn.