Nekpijn

Nekklachten 

Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben. Als u last heeft van uw nek kan dat het dagelijks functioneren fors beïnvloeden. Naar schatting krijgt maar liefst 70% van de bevolking er wel eens mee te maken. Klachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Klachten die voort kunnen komen vanuit de nek zijn bijvoorbeeld duizeligheid, uitstralende pijn naar armen of een krachteloos of moe gevoel in schouders of armen. 

Veel voorkomende oorzaken van nekklachten zijn een verkeerde houding achter uw bureau of computer. Ook bij een verkeerde houding bij gebruik van telefoon, tablet of laptop kunnen er klachten ontstaan. Nekpijn kan ook een gevolg zijn van een whiplash. Hierbij maakt de nek een beweging waardoor banden en gewrichten worden opgerekt. 

Klachten zijn vaak aanwezig bij bijvoorbeeld omkijken of lang in dezelfde houding zitten. Het kan een zeurend of trekkend gevoel geven lokaal in de nek maar ook in de bovenrug. Wanneer spieren vlak onder de schedel te gespannen zijn kan dit ook hoofdpijn of aangezichtspijn veroorzaken. Sommige mensen kunnen ook last krijgen van tintelingen in armen of handen. 

Uw chiropractor zal door een grondig onderzoek bepalen wat de mogelijke oorzaken zijn en naast de behandeling ook advies geven over houding en eventuele oefeningen.